Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Γιώργος Βούρος στις «Καλές Θάλασσες» | 02.04.2024

Ο εικαστικός Γιώργος Βούρος και ο υποναύαρχος Λ.Σ. και πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών Νίκος Καβαλλιέρος μιλάνε στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» και τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». 

Λόγω της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο «Σπάστε τη Σιωπή, Σώστε τα καϊκια-Μετουσίωση», που λαμβάνει χώρα στις 8 Απριλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,  μας μεταφέρουν στον κόσμο των παραδοσιακών σκαφών και μας περιγράφουν πως προσπαθούν για την διάσωση τους με διάφορους τρόπους, όσο είναι ακόμα καιρός. 

«Έχουν καταστραφεί χιλιάδες, ας μην αφήσουμε τα τελευταία να φύγουν και αυτά. Ας συμμορφωθεί του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να συνεργαστεί με τα άλλα υπουργεία και φορείς», τονίζει ο κ. Καβαλλιέρος. 

Με τη σειρά του ο ζωγράφος Γιώργος  Βούρος λέει ότι «και τα καϊκια έχουν ψυχή, ιστορίες και συναισθήματα. Αυτά καταγράφω με τα χρώματα μου στον καμβά με τα καταστρεμένα ξύλινα σκάφη στα ελληνικά νησιά, θέλοντας να στείλω το δικό μου τρόπο και να βοηυήσω και εγώ με τον τρόπο μου στην διάσωση τους αυτή»

σχετικα ondemand