Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Υποναύαρχος Νίκος Καβαλλιέρος στις «Καλές Θάλασσες-Βάρδια Σαββάτου» | 02.03.2024

Ο Υποναύαρχος Λ.Σ, Πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, Νίκος Καβαλλιέρος, ήταν ο καλεσμένος στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες-Βάρδια Σαββάτου» του Αντώνη Καραγιαννάκη, το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024.

Μας μίλησε για τα παραδοσιακά σκάφη σήμερα, με ποιόν τρόπο έφτασαν χιλιάδες από αυτά να καταστραφούν και ποιες προσπάθειες γίνονται για όσα έχουν απομείνει. Επίσης, παραθέτει σκέψεις και προγράμματα μέσα από τα οποία θα μπορούσαν τα παραδοσιακά σκάφη να αξιοποιηθούν και να επωφεληθούν οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών και οι τοπικές κοινωνίες.

Μας μίλησε για τον θαλάσσιο τουρισμό στη χώρα μας, την αγαπημένη του Νάξο που την επισκέπτεται συχνά πυκνά, την πορεία του στη θάλασσα και τις διάφορες δράσεις του γύρω από αυτήν, καθώς έχει πολλές και σημαντικές θέσεις και ιδιότητες και την υπηρετεί για πολλά χρόνια.

Τέλος, αναφέρθηκε στη σημασία της αναβίωσης του ιστορικού ιστιοφόρου του Ιδρύματος Ευγενίδη, το οποίο είναι κόσμημα για την ναυτιλία μας.

Επιμέλεια-παρουσία: Αντώνης Καραγιαννάκης

σχετικα ondemand