Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο καπετάν Στέλιος Φραντζεσκάκης στις “Καλές Θάλασσες” | 27.02.2024

Ο καπετάν  Στέλιος Φραντζεσκάκης, ο οποίος είναι και  γενικός γραμματέας της ένωσης συνταξιούχων  εμπορικού ναυτικού του Ν. Χανίων  μιλάει στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» και τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Μιλάει για την εκδήλωση και την κοπή της πίτας των παλαίμαχων ναυτικών λέσχη αξιωματικών φρουράς Χανίων.

Μοιράζεται μαζί μας ιστορίες από το μεγαλύτερο λιμάνι της Χιλής το Βαλπαραϊσον εν έτει 1973, καθώς θυμάται τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις φασαρίες λόγω του πραξικοπήματος του Σαλβαδόρ Αλιέντε. Παράλληλα μας μιλάει για τον πατέρα του που ήταν θερμαστής στα καράβια περιγράφοντας μας τις δυσκολίες της μηχανής εκείνης της εποχής και την εξέλιξη της. 

Τέλος δεν ξεχνάει στην Κόστα Ρίκα τον Ελληνολάτρη πράκτορα που είχανε στην εταιρεία, ο οποίος κάθε μέρα τους διηγόταν ιστορίες από την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και το όνειρο του ήταν να πάει κάποια μέρα στην αγαπημένη του Ελλάδα και να επισκεφθεί την Ακρόπολή που τόσο πολύ θαύμαζε.

σχετικα ondemand