Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ., στη ”Βάρδια Σαββάτου” | 24.02.2024

Ο Γιάννης Μαραγκουδάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ι.Α.Θ.), ήταν καλεσμένος στη ”Βάρδια Σαββάτου”, την ‘ειδική’ , σαββατιάτικη έκδοση’ της εκπομπής ”Καλές Θάλασσες” με τον Αντώνη Καραγιαννάκη, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.

«Η θάλασσα για εμένα είναι τρόπος ζωής και πρέπει να γίνει για όλους τους Έλληνες. Το νερό και ιδιαίτερα η θάλασσα με συγκινούσε και με τραβούσε πάντοτε» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαραγουδάκης, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών 2013 και με πολλές άλλες διακρίσεις και εμπειρίες από τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα.

«Όταν μπεις μέσα στο σκάφος, λύσεις τους κάβους και ξανοιχτείς στους ατελείωτους θαλάσσιους ορίζοντες είσαι ένας ελεύθερος άνθρωπος! Ένα ελεύθερο πουλί που ταξιδεύει μέσα στον αέρα, μέσα στη θάλασσα και τα κύματα απολαμβάνοντας τη φύση, όπως την απολάμβαναν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι πρόγονοι μας», καταλήγει ο γνωστός Έλληνας ιστιοπλόος.

Μας μίλησε για τις δράσεις του Π.Ο.Ι.Α.Θ, τα διάφορά ιστιοπλοϊκά ράλι που θα γίνουν στις Ελληνικές θάλασσες, τις εμπειρίες του με αποκορύφωμα τον διάπλου του Ατλαντικού και την διάκριση του το 2000, με το πλήρωμα και το σκάφος του «Water Gipsy».

Ένα ξεχωριστό ραδιοφωνικό ταξίδι στη Φωνή της Ελλάδας με θέμα τη θάλασσα, την ιστιοπλοΐα, και το Αιγαίο με τα νησιά και τα νερά του.

Επιμέλεια- παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

σχετικα ondemand