Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Βάρδια» (Dogwatch) Γρηγόρης Ρέντης στις «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» | 17.02.2024

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ «Βάρδια» (Dogwatch) Γρηγόρης Ρέντης ήταν ο καλεσμένος στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ – ΒΑΡΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» του Αντώνη Καραγιαννάκη, το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024.

Πρόκειται για την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του δημιουργού, η οποία έχει σημειώσει εξαιρετική πορεία σε διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας το Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Μόσχας και το Αργυρού Αλέξανδρου στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

H «Βάρδια» (Dogwatch) μιλάει για τους μισθοφόρους που προστατεύουν πλοία από επιθέσεις πειρατών. Ο δημιουργός αναφέρεται στην πειρατεία στον Κόλπο του Άντεν, που προϋπήρχε των επιθέσεων των Χούθι ανταρτών. Για περισσότερο από μία δεκαετία, τα πλοία που διασχίζουν την επικίνδυνη ζώνη ανοιχτά της Σομαλίας προσλαμβάνουν μισθοφόρους για προστασία από τους πειρατές. Σήμερα οι επιθέσεις έχουν μειωθεί, αλλά οι μισθοφόροι αντιμετωπίζουν ένα νέο πρόβλημα: την έλλειψη δράσης» αναφέρει ο Γρηγόρης Ρέντης.

Ένα ξεχωριστό ραδιοφωνικό ταξίδι στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που μιλάει για θάλασσα, χρώματα, ζωγραφική και Κρήτη και δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

σχετικα ondemand