Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ρένα Τζολάκη και ο Γιώργος Αλεξανδρινός στις Καλές Θάλασσες | 25.11.2023

Η εικαστικός Ρένα Τζολάκη και ο λογοτέχνης Γιώργος Αλεξανδρινός στις «Καλές Θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου»

Το Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2023, καλεσμένοι του Αντώνη Καραγιαννάκη στην εκπομπή «Καλές Θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» ήταν η εικαστικός Ρένα Τζολάκη και ο λογοτέχνης Γιώργος Αλεξανδρινός, που ζουν και δημιουργούν στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα εικαστικός, που βρέθηκε στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα για λίγες ημέρες και δουλεύει πάνω στην υλοποίηση του ART project, δηλαδή στην ίδρυση του ιδρύματος της, για εικαστικούς οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα να γίνουν ευρέως γνωστοί για διάφορους λόγους, μιλά για τη θάλασσα και τα καράβια που της έδωσαν έμπνευση για πολλά από τα έργα της.  Αναφέρεται στη γνωριμία της με μεγάλους και γνωστούς εικαστικούς, όπως Τσαρούχης, Μώραλης, Κεφαλληνός κ.α.. Ονειρεύεται να φτιάξει αυτόν τον χώρο για να βοηθήσει και να αναδείξει τα έργα πολλών εικαστικών που τα έργα τους έμειναν στην αφάνεια.

Μαζί της και ο λογοτέχνης Γιώργος Αλεξανδρινός που πιστεύει πολύ και τη βοηθάει στην υλοποίηση αυτού του ονείρου «ώστε να αναδειχθούν οι εικαστικοί που δεν γνώρισαν την αναγνώριση».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Αντώνης Καραγιαννάκης

σχετικα ondemand