Καλές Θάλασσες Αντώνης Καραγιαννάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Καλές Θάλασσες: Νίκος Χατζηνάκης, Πλοιοκτήτης από την Ικαρία | 14.10.23

Ο Νίκος Χατζηνάκης, πλοιοκτήτης της εταιρείας Baru Quality Shipping Co. από το χωριό Καραβόσταμο της Ικαρίας, είναι καλεσμένος το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, στις 8:00 π.μ, στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή «Καλές θάλασσες – Βάρδια Σαββάτου» που επιμελείται και παρουσιάζει ο Αντώνης Καραγιαννάκης.

Ο Νίκος Χατζηνάκης μιλάει για την αγαπημένη του Ικαρία, τα αξέχαστα παιδικά του χρόνια εκεί, για τη θάλασσα, για τη ναυτοσύνη, για τα βαπόρια. Μιλάει για την μητέρα του Μαρία και τον πατέρα του μαστρο-Στέφανο που ήταν και εκείνος ναυτικός, τα ρίσκα τους, τις αποφάσεις τους και το πως κατάφεραν να δημιουργήσουν τη ναυτιλιακή εταιρεία τους με το όνομα Baru.

Μιλάει για τις συγκυρίες της εποχής την τύχη που τους βοήθησε, τις θυσίες και την πολλή δουλειά για να φτάσουν εκεί που έφτασαν. Παράλληλα μιλάει για την Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία σήμερα, πως βλέπει το αύριο και τι συμβουλεύει τους νέους που θέλουν να δουλέψουν σε αυτήν.

Διηγείται παλιές ιστορίες από τους θείους και συμπατριώτες ναυτικούς με τις περιπέτειες και τη ζωή τους και κάποια ναυάγια. Όσο για το μυστικό της μακροζωίας των Ικαριωτών μας λέει ότι ο Μενέλαος Λουντέμης έγραψε: «Η Ικαριά είναι η φωτιά που την φυσούν όλοι οι αέρηδες και κανένας δεν την σβήνει. Γιατί η φωτιά είναι η ψυχή του Ικαριώτη».

Πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα ακούγονται στο ξεχωριστό ραδιοφωνικό ταξίδι στις «ΚΑΛΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ – ΒΑΡΔΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» στη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που δεν πρέπει να χάσει κανείς με τον Αντώνη Καραγιαννάκη.

σχετικα ondemand