Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious: The anthropology of dance | 12.11.2023

Η κίνηση είναι μια γλώσσα, η πρώτη μας γλώσσα. Η μη λεκτική και η κινητική επικοινωνία ξεκινά στη μήτρα και συνεχίζεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής. Οι χοροθεραπευτές πιστεύουν ότι η μη λεκτική γλώσσα είναι εξίσου σημαντική με τη λεκτική γλώσσα και χρησιμοποιούν και τις δύο μορφές επικοινωνίας στη θεραπευτική διαδικασία.
Οι δημοφιλείς χοροί έχουν εκραγεί σε νέα στυλ τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ το jitterbugging της δεκαετίας του 1950 και η ντίσκο της δεκαετίας του 1970 αντλούν τις ρίζες τους από προηγούμενα χορευτικά κινήματα, η ροκ και η ηλεκτρονική μουσική έχουν φέρει νέα είδη, συχνά χωρίς παρτενέρ, σε πάρτι και πίστες χορού. Ο χορός στο σπίτι ενσωματώνει λάτιν και σόουλ επιρροές, ενώ οι χοροί στα ρέιβ πάρτι είναι ενεργητικοί και ελεύθεροι. Ο χορός χιπ χοπ, που βασίζεται σε μαύρα αμερικανικά στυλ, έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο, τα τελευταία πενήντα χρόνια, μαζί με το breakdancing, το popping και το locking.
Συντονιστείτε αυτή την Κυριακή, 12 Νοεμβρίου, στις 11 π.μ. ώρα Ελλάδας, στην εκπομπή Infinitely Curious της Φωνής της Ελλάδας, με την Κατερίνα Μπατζάκη και εξερευνήστε την ανθρωπολογία και τη θεραπεία του χορού.
Μάθετε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πρωτοβάθμιας Ελληνικής Λαϊκής Αγωγής και Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστο Παπακώστα, για την ανθρωπολογία του χορού και γιατί είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους να επιστρέφουν στις ρίζες τους. Ακούστε τους διοργανωτές του Ελληνικού φεστιβάλ στο Ορλάντο της Φλόριντα, τον Σταύρο Καραγιώργη και τη Στέισι Ζάμπα Περούλα γι αυτό το υψηλού επιπέδου φεστιβάλ ελληνικού χορού και γιατί οι νέοι Ελληνοαμερικανοί δεύτερης και τρίτης γενιάς λατρεύουν να συμμετέχουν για να διατηρούν ζωντανή την Ελληνική ταυτότητα και την ομορφιά του Ελληνικού πολιτισμού.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη