Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious με την Κατερίνα Μπατζάκη | 09.04.23

Tην Κυριακή στην εκπομπή “Infinitely Curious” της Φωνής της Ελλάδας της ΕΡΤ με την Κατερίνα Μπατζάκη μάθαμε πώς το “Γελαστό παιδί” από το έργο του Μπρένταν Μπέχαν “Ο όμηρος”, έγινε ο εμπνευσμένος ύμνος της πολιτικής Αριστεράς στην Ελλάδα.
Το αγόρι, ο άντρας, το παλικάρι, έγινε η φιγούρα που ενέπνευσε γενιές επί γενεών να διεκδικήσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους. Αυτή είναι η ιστορία ενός τραγουδιού, ενός τραγουδιού που έκανε ένα μυστηριώδες ταξίδι από την Ιρλανδία στην Ελλάδα. Το τραγούδι The Laughing Boy γράφτηκε από τον Brendan Behan στα νιάτα του πιθανώς για τη μητέρα του. Και είναι αυτή η περίεργη ιστορία που έγινε ένα ενδιαφέρον διετές ντοκιμαντέρ που εξερευνά σε βάθος την ιστορία δύο παρόμοιων κόσμων. Ο σεναριογράφος Theo Dorgan διερευνά τη σχέση μεταξύ του Behan και του θρυλικού συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ξεκινώντας από την Ιρλανδία , πηγαίνοντας πίσω στην πολιτική ιστορία και την εξέγερση της Ελλάδας την περίοδο του Εμφυλίου και της Χούντας για να επιστρέψει στην Ιρλανδία με ένα νέο τραγούδι και πώς αυτό το τραγούδι διαμόρφωσε και άλλαξε τον κόσμο πολλών ανθρώπων.