Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious με την Κατερίνα Μπατζάκη | 19.02.23

Tην Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023, ακούσατε την αγγλόφωνη εκπομπή της Φωνής της Ελλάδας της ΕΡΤ “Infinitely Curious” με την Κατερίνα Μπατζάκη, όπου ο ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων Γιάννης Μασσάς και η ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου Alternative Athens Τίνα Κυριάκη μας μίλησαν για όλα όσα μπορούν να κάνουν ένα ταξίδι μια αυθεντική και ανταποδοτική εμπειρία. 
Είμαστε τα ταξίδια μας. Είμαστε οι άνθρωποι που συναντάμε. Είμαστε εμείς οι ίδιοι ένα ταξίδι. Συχνά όμως κοιτάζουμε χωρίς να βλέπουμε. Τραβάμε φωτογραφίες αλλά δεν μας δίνουμε τον απαραίτητο χρόνο να αφουγκραστούμε και να αφομοιώσουμε την εμπειρία. Κάποιοι επιμένουμε να κοιτάμε τα κτήρια, άλλοι την φύση και άλλοι το φαγητό και τους ανθρώπους ή και όλα μαζί. Δεν ταξιδεύουμε όλοι με τον ίδιο τροπο. Γιατί είμαστε διαφορετικοί και αυτό είναι το υπέροχο του πράγματος. Αν λοιπόν μπορέσουμε έστω και για λίγο να βγούμε έξω από τον εαυτό μας, θα μπορέσουμε να δούμε τους διαφορετικούς τρόπους που αντιλαμβανόμαστε την κουλτούρα των πολιτισμών που συναντάμε και τότε είναι που τα ταξίδια μας μετατρέπονται σε ταξίδια εμπειρίας που μας βοηθούν να αλλάζουμε και να υπάρχουμε. Ο Γιάννης Μασσάς ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια να ποδηλατεί εντός Ελλάδας για να μετράει σήμερα το κοντέρ του μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα με πολλ΄ςς φορές να έχει κάνει το γύρο της Ευρώπης και όχι μονό, να κοιμάται σε χωράφια με την σκηνή του στον ευρωπαϊκό βορρά, να τρώει γευστικές σούπες στην Λιθουανία και να πλουτίζει με εμπειρίες από τους ντόπιους που γνωρίζει στη διαδρομή του. Η Τίνα Κυριακή ίδρυσε την πρώτη εταιρία εναλλακτικού τουρισμού στην Ελλάδα Alternative Athens πιάνοντας με επιτυχία τον τουριστικό σφυγμό μιας πόλης και χώρας όπως η Ελλάδα που αλλάζει και που οι νέοι της επισκέπτες προτιμούν να την γνωρίζουν μέσα από τις γεύσεις, τα αρώματα και τα μάτια των ντόπιων.