Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious με την Κατερίνα Μπατζάκη | 12.02.23

Την Κυριακη 12 Φεβρουαρίου ακούσατε την αγγλόφωνη εκπομπή της Φωνής της Ελλάδος της ΕΡΤ Infinitely Curious με την Κατερινα Μπατζάκη όπου τρεις έγκριτοι επιστήμονες ανέλυσαν την ευδαιμονία ως τον δρόμο για μια ζωή με όραμα, πληρότητα, ενσυναίσθηση και συνειδητότητα.
Η ευδαιμονία είναι το υπέρτατο αγαθό της ζωής. Ό,τι πράττουμε έχει ως στόχο την ευδαιμονία μας. Είναι όμως αυτός ο στόχος, η ευδαιμονία, ίδιος για όλους; Η τελεια ευδαιμονία είναι το μέγιστο αγαθό για τον Αριστοτέλη. Αποτελεί το έργο του ανθρώπου, το οποίο τον διακρίνει από όλα τα υπόλοιπα έμβια όντα. Η θεωρητική ενασχόληση είναι το θείο στοιχείο στον άνθρωπο, αυτό που έχει κοινό με τον θεό. Σε όλο το εργο του ο Αριστοτέλης υπερασπίζεται την αρετή έναντι της ηδονής, την ευδαιμονία έναντι της ευτυχίας. Σκοπός της ζωής δεν είναι ούτε οι διασκεδάσεις ούτε η ανάπαυση. Στόχος της είναι η ενέργεια, η ροή. Ο Ενδοκρινολογος Παιδιατρος Γιώργος Χρούσος θα μας μιλήσει μεταξύ άλλων για το δημιουργικό στρες ως βιολογική λειτουργία και πως μπορει να μας οδηγήσει σε ευδαιμονία, η συγγραφέας του βιβλίου Φύση Τέχνη και Υποσυνείδητα μηνύματα Φωτεινη Τυράσκη θα μας εξηγήσει πως οι λέξεις και οι φθόγγοι που επιλέγουμε για να περιγράψουμε έννοιες οπως η ψυχή και η ευδαιμονία στην ελληνική γλώσσα εχουν φωτιά και φως γιατι είμαστε φως, και η ψυχολόγος Αννα Μαρία  Σακελλαριου θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα πως η αποδοχή του εαυτου μας και της ευαλωτότητας μας μπορει να ανοιξει τον δρόμο στην ευδαιμονία.