Infinitely Curious Κατερίνα Μπατζάκη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Infinitely Curious με την Κατερίνα Μπατζάκη | 05.02.23

Η Ελευσίνα του Πολιτισμού στην εκπομπή «Infinitely Curious»
Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023, στην αγγλόφωνη εκπομπή της Φωνής της Ελλάδος «Infinitely Curious» με την Κατερίνα Μπατζάκη, ο σκηνοθέτης γέννημα θρέμμα της Ελευσίνας, Χρήστος Δήμας και ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης της Ελευσίνας – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2023, Chris Baldwin μίλησαν για όλα αυτά που κάνουν την Ελευσίνα την ιδανική πολιτιστική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ζεύξης καλλιτεχνών απ’ όλο το φάσμα των τεχνών. ΕΛΕΥΣΙΣ σημαίνει Άφιξη του Αξιοσημείωτου. Αν καταφέρει κάποιος να αλλάξει την Ελευσίνα μπορεί να αλλάξει όλο τον κόσμο» είχε πει κάποτε ένας καλλιτέχνης. Και η Ελευσίνα έχει πράγματι πολλούς λόγους να θέλει να αλλάξει. Η μικρή πόλη των 25.000 κατοίκων, 21 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας, δεν είναι όμορφη, δεν είναι γραφική. Δεν είναι η Ελλάδα που γνωρίζουμε από τις τουριστικές φωτογραφίες. Οι πόλεις με τα στενά σοκάκια, τις γεμάτες από κόσμο ταβέρνες και τις γαλάζιες παραλίες. Εδώ όλα είναι αλλιώς. Σπίτια χαμηλά, βιομηχανίες, σαπιοκάραβα που αργοπεθαίνουν στον όρμο της Βλύχας. Αλλά και άνθρωποι χαμογελαστοί, φιλόξενοι και συχνά αυλές φροντισμένες με φρεσκοποτισμένα λουλούδια. Η Ελευσίνα είναι το άλλο πρόσωπο μιας μη προβεβλημένης Ελλάδας. Ένα πρόσωπο όμως αυθεντικό, πληγωμένο, σιωπηλό, γεμάτο αξιοπρέπεια.
Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, η Ελευσίνα γίνεται μια από τις τρεις πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2023. Η πιο μικρή και η πιο αρχαία μέχρι σήμερα. Στην πατρίδα του Αισχύλου, του μεγάλου αρχαίου τραγωδού, θα πραγματοποιηθούν 465 εκδηλώσεις σε 30 χώρους από 192 Έλληνες και 137 ξένους καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα έχει τον τίτλο ‘Μυστήρια Μετάβασης’ και αναπτύσσεται σε τρεις κεντρικούς θεματικούς άξονες: Άνθρωπος και Κοινωνία, Περιβάλλον, Εργασία. Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Κατερίνα Μπατζάκη