Ηλιοτρόπια Γιάννης Παπουτσάκης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ηλιοτρόπια 16-05-2022

Ο ποιητής, συγγραφέας και γιατρός Κωνσταντίνος Μούσσας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή ‘’Ηλιοτρόπια’’ του Γιάννη Παπουτσάκη στις 16 Μαϊου, σε μια συζήτηση γύρω από τον κορωνοϊό, την ποίηση-δική του και άλλων δημιουργών- και το βιβλίο του με τίτλο ‘’Μεσοτοιχίες’’ που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Οι ‘’Μεσοτοιχίες’’ μας ταξιδεύουν  από  την Ελλάδα στη Ρουμανία, από την Ιταλία στην Αίγυπτο, από την Ισπανία στη γαλλική ύπαιθρο.

Εννέα ιστορίες, εννέα τόποι, εννέα ζωές συνθέτουν ένα πολύπλευρο μωσαϊκό με φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις, έχοντας ως επίκεντρο την πανδημία, που περιόρισε την ελευθερία μετακινήσεων και τη δυνατότητα επαφής στις περισσότερες χώρες του πλανήτη. Ο συγγραφέας  μας αποκαλύπτει τον αγώνα του ανθρώπου να μην υποκύψει στον φόβο, στην αποξένωση και στη μοναξιά και κυρίως στο να παραμείνει άνθρωπος.

Η εκπομπή διανθίζεται με τραγούδια από τις φωνές του Φρανκ Σινάτρα, της Κίρι Τε Κανάουα, της Σεζάρια Εβόρα, του Μπόμπι Βίντον  και άλλων ερμηνευτών που έγραψαν ιστορία.

σχετικα ondemand