Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δρυμιώτης: Να επιτραπεί η επιστολική ψήφος στους ομογενείς στις ευρωεκλογές

Οι ευρωεκλογές του 2024 αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δοθεί το δικαίωμα επιστολής ψήφου στους ομογενείς και να δοκιμασθεί στη πράξη από την στιγμή που η χώρα είναι μια ενιαία εκλογική περιφέρεια τόνισε ο Ανδρέας Δρυμιώτης, ο Νέστορας της ελληνικής εκλογολογίας και εκείνος που έβαλε την πληροφορική στην υπηρεσία της έκδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Δρυμιώτης τόνισε ότι είναι ντροπή για την Ελλάδα να βάζει εμπόδια στους ομογενείς οι οποίοι θέλουν να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό στις εδώ εκλογές και ο ίδιος θα κάνει ότι μπορεί για να αναδείξει το θέμα με την αρθρογραφία του από τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος χαρακτήρισε τις εκλογές του 1981 ως τις πιο κομβικές των τελευταίων δεκαετιών από πολλές απόψεις, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων με την χρήση της πληροφορικής το ίδιο βράδυ.

σχετικα podcasts