Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Τι πιστεύει ο ‘Οθων Ηλιόπουλος για την παιδεία και την υγεία

Τις απόψεις του για τα μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ξεδίπλωσε ο ‘Οθων Ηλιόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Χάρβαρντ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των αμερικανικών πανεπιστημίων και την ανάγκη να αναβαθμισθούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα των ελληνικών κρατικών πανεπιστημίων. Επίσης, εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα με δεδομένες τις πελατειακές σχέσεις. Μίλησε επίσης για την ανάγκη προσλήψεων στο ΕΣΥ και τις οργανωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Ο ίδιος τάχθηκε επίσης υπερ της αξιολόγησης των γιατρών αλλά με ξεκάθαρα αντικειμενικά κριτήρια που θα είναι γνωστά σε όλους εξ’ αρχής και πρόσθεσε ότι θα πρέπει επίσης να αξιολογείται η μονάδα στην οποία ανήκουν.

σχετικα podcasts