Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Χρ. Πανταζής: To SPD είναι υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης από το 1925

Ο Χρήστος Πανταζής, ο μοναδικός ‘Ελληνας βουλευτής στη νέα Γερμανική Βουλή (με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα), δήλωσε στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στο Ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας ότι το κόμμα του αναφέρει στο πρόγραμμά του από το 1925 ότι είναι υπέρ της Ενιαίας Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης.

Ο κ. Πανταζής, νευροχειρουργός στο επάγγελμα, ο οποίος εξελέγη πρώτος στη πόλη Μπράουνσβάιγκ της Κάτω Σαξονίας με 37% της ψήφου έναντι 22% του Χριστιανοδημοκράτη αντιπάλου του και των υπολοίπων 14 αντιπάλων του, δήλωσε αισιόδοξος ότι θα σχηματισθεί νέα κυβέρνηση με καγκελάριο τον ‘Ολαφ Σόλτς από τους νικητές των εκλογών δηλ. το SPD, τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.
H πολιτική κουλτούρα στη Γερμανία είναι διαφορετική απ’ ότι στην Ελλάδα καθώς υπάρχει κλίμα συνεργασίας με κριτήριο το όφελος της χώρας, τόνισε. Ο κ. Πανταζής πρόσθεσε ότι υπάρχουν σφοδρές αντιπαραθέσεις στη Βουλή αλλά κι ένα κλίμα συνεννόησης.

Παραγωγοί-παρουσίαση: Δίπλας Πέτρος-Κοντογιάννης Δημήτρης
Ηχολήπτης: Ηλίας Διαμάντης
Μουσική επιμέλεια: Mαριάννα Πετρούλια
Επιμέλεια: Μαρία Καραγιαννάκη

σχετικα ondemand