Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ν. Κορέα – Η Παγκόσμια Φωνή μας

Για τoυς δεσμούς που συνδέουν την Ελλάδα με τη Νότιο Κορέα από την αποστολή ελληνικού εκστρατευτικού σώματος στο πόλεμο της Κορέας την δεκαετία του 1950, τις στενές σχέσεις στη ναυτιλία και την ναυπηγική και την αντιμετώπιση της πανδημίας μίλησε στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στο Ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας ο πρεσβευτής της Νοτίου Κορέας στην Ελλάδα κ. Λιμ..

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ο πρεσβευτής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και η Νότιος Κορέα τα πήγαν αρκετά καλά, υπογραμμίζοντας ότι η Ν. Κορέα με πληθυσμό 50 εκ. ήταν η πρώτη χώρα που κράτησε ανοικτή την οικονομία της χωρίς να κλείσει τα σύνορα και χωρίς καραντίνα. Η στρατηγική της βασίσθηκε στην ευρεία χρήση διαγνωστικών τεστ και χρήση της υψηλής τεχνολογίας για ανίχνευση και αγωγή, συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι η Ν. Κορέα παρέδωσε 10 χιλ. μάσκες και 5 χιλ. τεστ για τον κορωνοϊό τον Μάιο στην Ελλάδα.

Παρουσιαστές-παραγωγοί: Δημ. Κοντογιάννης , Πέτρος Δίπλας

Ηχολήπτης: Χάρης Κουτουλογένης

σχετικα ondemand