Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Σ. Σιώκος της Astarte Capital Partners στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας”|16.05.2024

Ο Σταύρος Σιώκος, συνιδρυτής και επικεφαλής του Astarte Capital Partners Group, εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων με έδρα το Λονδίνο και παρουσία σε πολλές πόλεις ανα τον κόσμο η οποία επικεντρώνεται σε επενδύσεις στον τομέα των βιώσιμων υποδομών και φυσικών πόρων, μίλησε για την προσωπική του διαδρομή και πως μπορεί να συνδυασθεί η μάχη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής με την καλλιέργεια δένδρων οι οποίες μπορουν να αποφέρουν υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους Δημ. Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Ο κ. Σιώκος, ο οποίος πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ και προσελήφθη απο την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers για ένα κώδικα που είχε γράψει την δεκαετία του 1990, έμμελε να γίνει ο νεότερος managing director της και να ακολουθήσει μια λαμπρή επαγγελματική καριέρα η οποία είχε ως επιστέγασμα την δημιουργία του Astarte Capital Partners Group την προηγούμενη δεκαετία. Για τον ίδιο, η καλλιέργεια δένδρων είναι η καλύτερη τεχνολογία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ο επενδυτικός όμιλος του οποίου προίσταται έχει καλλιεργήσει 10 εκατ. δένδρα και πλέον σε 1 εκατ. στρέμματα στην Λατ. Αμερική κι αλλού, συμβάλλοντας στην απορρόφηση περίπου 20m tCO2 εκπομπών άνθρακα, μια ποσότητα που είναι ισοδύναμη με τις εκπομπές όλων των αυτοκινήτων του Λονδίνου για 2-3 χρόνια.

σχετικα ondemand