Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

«Ζήτω η 25η Μαρτίου» από 13 ομογενείς πολιτικούς στη «Φωνή της Ελλάδας»

Χαιρετισμούς σε όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο  επί τη ευκαιρία των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Ανεξαρτησία  απηύθυναν πάνω από 10 Ελληνοαμερικανοί και Ελληνοκαναδοί πολιτικοί στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στο ραδιόφωνο της  «Φωνής της Ελλάδας» την παραμονή της 25ης Μαρτίου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Δημ. Κοντογιάννης και Πέτρος Δίπλας, οι ομογενείς πολιτικοί αναφέρθηκαν στα ψηφίσματα και στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου που έχουν ξεκινήσει ή προγραμματίζονται στις πολιτείες τους, π.χ. φωταγωγήσεις κτιρίων, ανάρτηση ελληνικής σημαίας, ψηφίσματα στα πολιτειακά κοινοβούλια.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι τόνισαν επίσης τους στενούς δεσμούς των ΗΠΑ και του Καναδά με την Ελλάδα, τις κινήσεις που έχουν κάνει για την προάσπιση των δικαίων της Ελλάδας και ενίοτε την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Στην εκπομπή που καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο πολιτειακός γερουσιαστής της πολιτείας του Ρόουντ Αιλαντ, Λου Ραπτάκης, μίλησαν επίσης ο Λάμπης Κουσούλης, υπουργός Οικονομικών της Νέας Σκωτίας στον Καναδά, ο πολιτειακός γερουσιαστής Στέφαν Πάππας από την πολιτεία του Γουαιόμινγκ, ο πολιτειακός γερουσιαστής Τζέιμς Ορενσαλ από την πολιτεία της Νεβάδα και η Σαντυ Πάππας από την πολιτεία της Μινεσότας.

Επίσης μίλησαν οι πολιτειακοί βουλευτές,  Σπύρος Μαντζαβίνος απο την πολιτεία του Ντελαγουέρ, η κ. Μπούρα από την πολιτεία του Νιου Χάμσαιρ, η Νικολ Κλαρίδης, βουλευτής της πολιτείας του Κονέκτικατ, ο Τζον Σπυρος από την πολιτεία του Γουισκόνσιν και ο Στηβεν Μαλαγκάρη από την πολιτεία της Πενσυλβάνια. Επίσης, μίλησε ο Δημ. Γιάνναρος, πρώην αντιπρόεδρος στη Βουλή της πολιτείας του Κονέκτικατ.

Χαιρετισμούς έστειλαν επίσης η Μαρία Κολέτ, πολιτειακός γερουσιαστής της Πενσυλβάνια και ο Τζέρι Σκλαβούνος, πρώην ομοσπονδιακός βουλευτής του Καναδά.

σχετικα ondemand