Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Σ. Παραδιάς μιλάει για τα προβλήματα με τα πιστοποιητικά στα ακίνητα στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας”| 03.04.2024

O Στράτος Παραδιάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούν τα πιστοποιητικά στους ιδιοκτήτες ακινήτων εντός κι εκτός Ελλάδος και ειδικότερα ο αιφνιδιασμός με τα νέα πιστοποιητικά για πυροπροστασία που αφορούν αστικά οικόπεδα και ακίνητα μέσα και κοντά σε δασικές περιοχές στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Παραδιάς τόνισε ότι οι συγγενείς και η περιουσία είναι οι δυο βασικοί δεσμοί των ομογενών με την Ελλάδα με τους πρώτους να φεύγουν με το πέρασμα του χρόνου αλλά τα ακίνητα να μένουν. Το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να ζητά απο τους ομογενείς να ξέρουν τι αναφέρουν τα ΦΕΚ που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, τόνισε με αφορμή τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες δυο υπουργείων για την πυροπροστασία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου που ήταν άγνωστες ακόμη και στην ΠΟΜΙΔΑ και κρίνονται ανεφάρμοστες. Οι πρωτοβουλίες αφορούν ακίνητα μέσα ή κοντά σε δασικές περιοχές και αστικά οικόπεδα αλλά ούτε οι δυο ηλεκτρονικές πλατφόρμες υποβολής δηλώσεων λειτουργούν ακόμη ούτε έχει προσδιορισθεί ποιοί είναι οι ¨ειδικοί επιστήμονες” που θα κάνουν τις μελέτες παρότι η νέα προθεσμία λήγει στο τέλος Απριλίου.

σχετικα ondemand