Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O Κ. Παπαδόπουλος από την Φινλανδία στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” | 29.02.2024

Ο ομογενής επιχειρηματίας Κίμων Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται μόνιμα στην Φινλανδία απο το 1971 και είναι εξέχων στέλεχος της ελληνικής κοινότητας, μιλάει για την συναυλία συνοδεία της νεανικής χορωδίας Σύρου την οποία διοργανώνει μαζί με τον Φιλανδο-Ελληνικό Σύλλογο στην Ακαδημία στο Ελσίνκι στις 7 Απριλίου και την Ελληνική βραδυά στο εστιατόριό του μια μέρα νωρίτερα καθώς και άλλες πτυχές της ζωής στη Σκανδιναβική χώρα στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας με τον Δημήτρη Κοντογιάννη.

“Μας λείπει η Ελλάδα και προσπαθούμε να φέρουμε την Ελλάδα σε μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει οργανώσει κι άλλες συναυλίες με ελληνικά τραγούδια στο Ελνσίνκι στο παρελθόν, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα o ίδιος. Επίσης, έχει συμβάλει στη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση μιας ελληνικής εκκλησίας στο Ταλιν της Εσθονίας. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στο Φινλανδό πάστορα Γιάκο Κάρα ο οποίος ξέρει να χορεύει όλους τους ελληνικούς χορούς και στην ιστορία με τα τσιγάρα Φένια του ομογενή Χρηστίδη, ο οποίος τα έδινε δωρεάν στους Φινλανδούς στρατιώτες που πολεμούσαν τους Σοβιετικούς εισβολείς επι Στάλιν τo 1939-1940.

σχετικα ondemand