Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O ομογενής Γιώργος Δήμου μιλάει για την “Ελληνολάτρισσα” Ουρουγουάη | 28.02.2024

Ο Γιώργος Δήμου, ομογενής 2ης γενιάς, επιχειρηματίας και επι χρόνια πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στο Μοντεβιδέο, μίλησε για την ομογένεια, την κατάσταση στην Ουρουγουάη και την σχέση της με την Ελλάδα στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνη μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στο Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Δήμου αναφέρθηκε στην ιστορία της δικής του οικογένειας και ειδικότερα του πατέρα του ο οποίος έφθασε στη χώρα της Λατ. Αμερικής το 1920 απο ένα χωριό της Εύβοιας που βρίσκεται κοντά στη Κύμη και αρχικά έσπαγε πέτρες για να φτιαχθεί το λιμάνι του Μπουένος Αυρες και στους σημερινούς ομογενείς οι οποίοι ξεπερνούν τις 4000 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του. Ο ίδιος αναφέρθηκε στους 20 και πλέον δρόμους του Μοντεβιδέο που έχουν ελληνικά ονόματα, στο δημόσιο σχολείο που φέρει το όνομα “Ελλάδα”, στο σχολειο της Ελληνικής Κοινότητας και στο έργο του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκου” για την προαγωγη της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού με αποτέλεσμα χιλιάδες Ουρουγουανοί να μιλάνε ελληνικά και να δηλώνουν Ελληνολάτρες.

σχετικα ondemand