Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο A. Χαλδαίος μιλά για την ιστορία των Ελλήνων στην Αραβική Χερσόνησο

Ο Αντώνης Χαλδαίος, ιστορικός και συγγραφέας, μίλησε για την ιστορία της ελληνικής παρουσίας στην Αραβική Χερσόνησο απο την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κυρίως απο τα μέσα του 19ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνη μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στο Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Χαλδαίος, ο οποίος κατάγεται απο το Πλωμάρι της Λέσβου, ξεκίνησε να ερευνά την ιστορία της οικογένειάς του και διαπίστωσε ότι κάποια μέλη της είχαν μεταναστεύσει σε διάφορες χώρες απο τα μέσα του 19ου αιώνα. Αυτό του έδωσε το έναυσμα να μελετήσει την ιστορία των Ελλήνων στην Αφρικανική Ηπειρο και να γράψει 11 βιβλία γι’αυτο το θέμα μέχρι σήμερα. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στα διάφορα κύματα μετανάστευσης των Ελλήνων στις χώρες της Αραβικής Χερσονήσου, όπως το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Σουηδική Αραβία και την Υεμένη ανα τους αιώνες και ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες.

σχετικα ondemand