Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ελληνική Κοινότητα του Winnipeg βοηθάει ‘Ελληνες να εγκατασταθούν στον Καναδά

Στις προσπάθειες της Ελληνικής Κοινότητας στη πόλη Winnipeg της επαρχίας Manitoba του Καναδά να βοηθήσει τους ¨Ελληνες οι οποίοι θα ήθελαν να μεταναστεύσουν εκεί αναφέρθηκε ο Γιώργος Σεραφείμ, ο οποίος μετανάστευσε στο Winnipeg με την οικογένειά του το 2019, μιλώντας στο Ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας και στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ της Κοινότητας και υπεύθυνος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τόνισε οτι η Ελληνική Κοινότητα είναι θεσμικός εταίρος της τοπικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα μετανάστευσης της Manitoba. Ο ίδιος συνέκρινε επίσης τα εκπαιδευτικά συστήματα του Καναδά και της Ελλάδας με βάση την εμπειρία των τριών παιδιών του και όσα έχει διαπιστώσει ως νεομετανάστης κατα την παραμονή του στο Winnipeg, χαρακτηρίζοντας πολύ ανώτερο το καναδικό. Στην Ελλάδα, τόνισε, πληρώναμε πολλά λεφτά για να κάνουν τα παιδιά φροντιστήρια και είμασταν ταξιτζήδες, πηγαινοφέρνοντάς τα αλλά αυτό δεν συμβαίνει στο Winnipeg όπου το bullying στα σχολεία είναι άγνωστο.

σχετικα ondemand