Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Αναστάσιος Τάμης για την ελληνική γλώσσα στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας”| 09.02.2024


Ο κ. Αναστάσιος Τάμης, ο οποίος δίδαξε στα Πανεπιστήμια Monash, Melbourne και La Trobe της Μελβούρνης και έχει ανακηρυχθεί ιδρυτικός Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ελληνικών Μελετών και Έρευνας του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης, μίλησε για την ιστορία και τη σημασία της ελληνικής γλώσσας στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Η ελληνική είναι η μοναδική γλώσσα πολιτιστικής κληρονομιάς στο Δυτικό Πολιτισμό καθώς μόνο αυτή επιβιώνει επι χιλιάδες χρόνια ανάμεσα σε εκατοντάδες γλώσσες που εξαφανίσθηκαν, τόνισε ο κ. Τάμης. Η Ευρώπη αποκαλείται η Γηραιά Ηπειρος γιατί έχει μια γλώσσα, την ελληνική, η οποία ομιλείται κάπου 4000 χρόνια, συμπλήρωσε.

Χρησιμοποιούμε την ίδια γλώσσα που μιλούσε ο Περικλής και ο Σωκράτης, πρόσθεσε ο κ. Τάμης, υπενθυμίζοντας τι είχε πει ο Οδυσσέας Ελύτης στην ομιλία του όταν παρέλαβε το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Τα ποιήματά μου έχουν γραφτεί σε μια γλώσσα που μιλιέται επι χιλιάδες χρόνια, τόνισε, και αντικατοπτρίζει την χώρα απο την οποία προέρχομαι που είναι μικρή σε έκταση χώρου αλλά μεγάλη σε έκταση χρόνου.

 

σχετικα ondemand