Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

H A. Maros απο το New Mexico στις ΗΠΑ μιλά για την υιοθεσία της στην εκπομπή ”Η Παγκόσμια Φωνή Μας” | 01.02.2024

Η Αλεξάνδρα Μάρος, ένα απο τα ελληνόπουλα τα οποία υιοθετήθηκαν την δεκαετία του 1950 απο οικογένεια στις ΗΠΑ, μίλησε για την ιστορία της στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τον Πέτρο Δίπλα και τον Δημήτρη Κοντογιάννη στο Ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Η Αλεξάνδρα Μάρος, η οποία γεννήθηκε το 1955 στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα στην Αθήνα και υιοθετήθηκε σε ηλικία 3-4 ετών απο το βρεφοκομείο Μητέρα απο ελληνοαμερικανούς γονείς 2ης γενιάς, τόνισε ότι νοιώθει μέσα της η Ελλάδα να την καλεί αλλά η Ελλάδα την διώχνει όπως κι άλλα υιοθετημένα παιδιά. Η ίδια δεν γνώρισε ποτέ την βιολογική μητέρα της Μαρία Αντωνοπούλου, η οποία ήταν 16 ετών και ανύπαντρη όταν την γέννησε. Δεν έτρωγε τα αμερικανικά φαγητά γιατί δεν της άρεσαν στην αρχή και γι’αυτό έχανε βάρος αλλά όταν η θετή μητέρα της την πήγε σε ελληνικό εστιατόριο στο Σικάγο και έφαγε τσιπούρα και ψωμί με λάδι όλα άλλαξαν.

Η κ. Μάρος μίλησε επίσης για τις άσχημες εμπειρίες της όπως το κλείσιμο της σε ντουλάπα όταν ηταν μικρό παιδί, γεγονός που την έκανε να φοβάται το σκοτάδι και να βλέπει εφιάλτες, αλλά και την άσχημη εμπειρία απο τα άλλα παιδιά στο σχολείο σε προάστειο του Ιλινόις επειδή δεν μιλούσε καλά αγγλικά στην αρχή.

σχετικα ondemand