Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Αν. Τάμης για την μετανάστευση των Ελλήνων στην Κίνα στην “Η Παγκόσμια Φωνή μας”| 08.12.2023

Ο ερευνητής και ομότιμος καθηγητής της ελληνικής ιστορίας Αναστάσιος Τάμης απο την Μελβούρνη της Αυστραλίας συνέχισε την εξιστόρηση της μετανάστευσης των Ελλήνων στη Κίνα, επικεντρωνόμενος στην οικογένεια Παραδείση στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη.

Ο ιστορικός αναφέρθηκε στο Γιώργο Παραδείση και στον αδελφό του Αλέξανδρο, γιοί του Ηλία, οι οποίοι έφτιαξαν βιοτεχνία και μετά βιομηχανία προϊόντων μεταξιού τα οποία εξήγαγαν στην Ευρώπη κι αλλού στη πόλη Τσεφού της Κίνας και στον γάμο του πρώτου με την Αδαμαντία Κοσμάτου, κόρη χονδρέμπορα απο την Αίγυπτο με την οποία απέκτησε δυο παιδιά τον Αριστείδη και τον ‘Ομηρο. Την εγκατάσταση του Γιώργου μετά της οικογενείας του στη Σαγκάη και το εντυπωσιακό κατάστημα προϊόντων καπνού ονόματι “Athens Tobacco Company” το οποίο έφτιαξε στην πιο αριστοκρατική περιοχή της πόλης. Τον ξαφνικό θάνατό του Γιώργου σε ηλικία 49 ετών και την απόφαση της οικογένειας να εγκαταστασθεί στην Αυστραλία αντί της Ελλάδας όπου μαινόταν ο εμφύλιος. Τα δυο παιδιά του ασχολήθηκαν με την ακαδημαική διδασκαλία και τις επιχειρήσεις και βοήθησαν ποικιλοτρόπως την ομογένεια στην Αυστραλία, κατέληξε.

σχετικα ondemand