Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

O David Wright εξιστορεί την ιστορία της υιοθεσία του στη ”Παγκόσμια Φωνή Μας” | 07.12.2023

Ο David Wright απο την κεντρική Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο οποίος υιοθετήθηκε σε ηλικία τεσσεράμιση μηνών απο το Βρεφοκομείο “Μητέρα” το 1957 απο αμερικανούς γονείς, μίλησε για την προσωπική του ιστορία και πως βρήκε την βιολογική μητέρα του Μαρία στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Οι αμερικανοί θετοί γονείς του David ήρθαν στην Ελλάδα και υιοθέτησαν δυο αγόρια γιατί νόμιζαν ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν παιδιά. ¨Ομως, η θετή μητέρα του έκανε δυο ακόμη κορίτσια και ένα αγόρι ενω ποτέ δεν έκρυψαν απο τον David και τον ¨Ελληνα αδελφό του ότι ήταν υιοθετημένοι. Η Ντελι Μαγκανιότου, η οποία εργαζόταν στο “Μητέρα” την περίοδο της υιοθεσίας του, βοήθησε το David να έλθει σε επικοινωνία με την βιολογική μητέρα του Μαρία, η οποία έμενε στην Αθήνα και καταγόταν απο την Νάξο. Η Μαρία είχε παντρευτεί, αποκτώντας δυο ακόμη παιδιά, τον Μιχάλη και την Βίκυ, αλλά πάντοτε περίμενε ότι μια μέρα θα επέστρεφε να την συναντήσει όπως κι έγινε την δεκαετία του 1980. Τότε, ο David Wright έμαθε οτι ο βιολογικός πατέρας του είχε αφήσει έγκυο την μητέρα του, η οποία ήταν οικιακή βοηθός στο σπίτι του, σε ηλικία 16 ετών.

Η ιστορία του David Wright είναι μια απο τις 14 ιστορίες των υιοθετημένων ελληνόπουλων οι οποίες καταγράφονται στο βιβλίο “Φωνές των χαμένων παιδιών της Ελλάδας”, εκδόσεις Ποταμός, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά της Mary Cardaras. Κι αυτός όπως και άλλα υιοθετημένα ελληνόπουλα θα ήθελαν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα γιατί είναι ¨Ελληνες και αγαπούν την Ελλάδα όπως τόνισε κι ο ίδιος.

σχετικα ondemand