Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ντίνα και o Χρήστος Πούλιας στην ”Παγκόσμια Φωνή Μας” | 04.12.2023

Την δική της ιστορία υιοθεσίας απο την Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1950 διηγήθηκε η Ντίνα (Dena) Πολίτης Πούλιας (Poulias) και ο σύζυγός της Χρήστος Πούλιας απο την πολιτεία της Φλόριδα που διαμένουν στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Η ιστορία της Ντίνας Πούλιας είναι μια απο τις 14 ιστορίες των υιοθετημένων ελληνόπουλων οι οποίες καταγράφονται στο βιβλίο “Φωνές των χαμένων παιδιών της Ελλάδας”, εκδόσεις Ποταμός, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά της Mary Cardaras. Στην εκπληκτική ιστορία της Dena Poulias, η οποία υιοθετήθηκε σε ηλικία 14 μηνών το 1959 απο ελληνοαμερικανούς 2ης γενιάς απο το Κολόμπους του Οχάιο με καταγωγή απο την Σπάρτη, εμφανίζονται να εμπλέκονται πρώην κυβερνήτης της πολιτείας του Οχάιο και το FBI εκτός των άλλων. Η ιστορία έχει καλό τέλος καθώς η ίδια βρίσκει στην Ελλάδα τους βιολογικούς γονείς της, τα δυο αδέλφια της και τη γιαγιά της απο την ‘Αρτα-την τελευταία που την είδε πριν την κλέψουν απο την Ελλάδα.

σχετικα ondemand