Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Mary Cardaras στην εκπομπή ”Η Παγκόσμια Φωνή Μας” | 29.11.23

Για το βιβλίο της “Φωνές των χαμένων παιδιών της Ελλάδας”, εκδόσεις Ποταμός, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά και το οποίο αναφέρεται στις ιστορίες 14 υιοθετημένων Ελληνόπουλων τις δεκαετίες μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, μίλησε η Mary Cardaras, αναπληρώτρια καθηγήτρια και πρόεδρος του τμηματος επικοινωνίας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο East Bay, στην εκπομπή Η Παγκόσμια Φωνή μας με τους Πέτρο Δίπλα και Δημήτρη Κοντογιάννη στο ραδιόφωνο της Φωνής της Ελλάδας.

Η κ. Cardaras, η οποία διευθύνει το κέντρο Demos του Αμερικανικού Κολλεγίου της Ελλάδας, αναφέρθηκε εν συντομία σε μερικές απο αυτές τις ιστορίες υιοθεσίας ξεχωριστά, συμπεριλαμβανομένης της δικής της. Η ίδια τόνισε ότι είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων να αποκτήσουν όλοι οι υιοθετημένοι απρόσκοπτη πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους και να ανακτήσουν την ελληνική υπηκοοότητα ενω κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να το αναγνωρίσει ως τέτοιο και να διασφαλίσει οτι δεν θα υπάρξουν ξανά ανάλογα φαινόμενα με Ελληνόπουλα στο μέλλον.

σχετικα ondemand