Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αυξάνεται η Ελληνική Κοινότητα στο Κατάρ

Για την ζωή στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, μίλησε ο κλινικός και μοριακός γενετιστής Μάριος Καμπούρης στο ραδιόφωνο της “Φωνής της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Παγκόσμια Φωνή μας” με τους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα. Ο κ. Καμπούρης, ο οποίος εργάζεται στη χώρα της Μ. Ανατολής τα τελευταία 11 χρόνια, ανέφερε ότι αυξάνονται εκ νέου οι συμπατριώτες μας που πηγαίνουν εκεί για δουλειά και εκτίμησε ότι πλησιάζουν τις 6 χιλιάδες. ¨Οπως παρατήρησε, οι νεοφερμένοι είναι κομμωτές, ζαχαροπλάστες, άτομα που δουλεύουν στον ξενοδοχειακό κλάδο, δηλ. επαγγέλματα που παλαιότερα δεν έβλεπες από την Ελλάδα.

Ο Καμπούρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις αυξημένες πτήσεις της Qatar Airways προς την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη φέτος μετά την πανδημία, διευκρινίζοντας οτι το αεροδρόμιο της Ντόχα αποτελεί διεθνές hub και πολλοί ¨Ελληνες απο την Αυστραλία και αλλού έρχονται στη πατρίδα μέσω Ντόχα. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στο κλίμα, το κόστος ζωής εκεί, το real estate, τις προετοιμασίες για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, τις προσπάθειες να γίνει το Κατάρ περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο, τα θετικά αισθήματα των ντόπιων απέναντι στους ‘Ελληνες και άλλα.

σχετικα ondemand