Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Παντουβάκης: Η ευεξία των πληρωμάτων είναι το νέο ζητούμενο στη Ναυτιλία

Με αφορμή το Συνέδριο για την υποχρεωτική εφαρμογή των δεξιοτήτων στα ναυτιλιακά πληρώματα και την ευεξία τους που έγινε στο ΕΒΕΠ Πειραιά την Τετάρτη, 1η Ιουνίου, ο καθηγητής ‘Αγγελος Παντουβάκης, κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, μίλησε στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στη Φωνή της Ελλάδος και στους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα. Το Συνέδριο ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση για τα Ποσειδώνια, την μεγάλη εκδήλωση της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Ο κ. Παντουβάκης τόνισε ότι η ελληνική ναυτιλία είναι πάντοτε μπροστά απο τις εξελίξεις. Ακόμη κι αν διαφωνεί στην αρχή με μέτρα όπως ήταν τα διπλά τοιχώματα στα πλοία, οι πολυδάπανοι καταλύτες για την μείωση των ρύπων στα πλοία και άλλα, έχει αποδείξει ότι εν συνεχεία τα αγκαλιάζει και τα εφαρμόζει πρώτη. Το ίδιο αναμένεται να γίνει με την υποχρεωτική εφαρμογή των soft skills (δεξιοτήτων) που ξεκίνησε απο τα δεξαμενόπλοια κατόπιν απαίτησης των πελατών των ναυτιλιακών επιχειρήσεων και επεκτείνεται πλέον στα φορτηγά και σ’ άλλα πλοία.

Κριτήρια, όπως η ικανότητα επικοινωνίας, η ικανότητα του σχετίζεσθε που φαίνονταν γραφικά πριν μερικά χρόνια δεν είναι απλά επιθυμητά σήμερα αλλά απαιτητά, πρόσθεσε. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι κάπου 100.000 ναυτικοί εργάζονται σήμερα για ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων και το θέμα τις αφορά άμεσα.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι η Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά ολοκλήρωσε το πρότζεκτ, ονόματι 3S (Soft Skills Shipping),ορίζοντας κατ’ αρχάς τι εννοούμε με soft skills (δεξιότητες), την μέτρησή τους και τη σύγκρισή τους ή τον περιορισμό τους.

Δημ. Κοντογιάννης

σχετικα ondemand