Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι Φινλανδοί δυσανασχετούν με την στάση της Τουρκίας απέναντι στο αίτημα τους για το ΝΑΤΟ

Οι αντιρρήσεις των Τούρκων απέναντι στο αίτημα της Φινλανδίας για συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στη κυβέρνηση και τη κοινή γνώμη της σκανδιναβικής χώρας ανέφερε ο Κίμων Παπαδόπουλος απο το Ελσίνκι στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στη Φωνή της Ελλάδος και στους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος συμπληρώνει σχεδόν 50 χρόνια ζωής στη Φινλανδία, τόνισε επίσης ότι κάπου 180-200 χιλ. Φινλανδοί αναμένεται να έλθουν για διακοπές φέτος στην Ελλάδα ενώ διστάζουν ακόμη να κλείσουν για Τουρκία λόγω των ανησυχιών που έχουν. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις των Φινλανδών με τους Ρώσους, λέγοντας ότι οι πρώτοι βλέπουν πλέον με διαφορετικό μάτι τους δεύτερους-ακόμη και τους 20 χιλ. Ρώσους που είναι μόνιμοι κάτοικοι- μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς τους έφερε στο νου την εισβολή των Σοβιετικών στη δική τους χώρα το 1938.

Δημ. Κοντογιάννης

σχετικα ondemand