Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Οι ‘Ελληνες συνέβαλαν και στην Ανεξαρτησία της Αργεντινής

Στη συμβολή των Ελλήνων μεταναστών, όπως του Σπύρο απο την ‘Υδρα στον αγώνα για την Ανεξαρτησία της Αργεντινής απο το ισπανικό στέμμα, μίλησε ο Μάριος Πολυχρονόπουλος, Έλληνας 2ης γενιάς απο το Μπουένος Αυρες, στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στη Φωνή της Ελλάδος και στους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος ανέφερε ότι οι ¨Ελληνες με προεξέχοντα τον Σπύρο, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του Αργεντίνικου στόλου και σήμερα φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού της χώρας φέρει το όνομα “Σπύρο”. Η 25 Μαίου είναι η ημέρα εορτασμού της Ανεξαρτησίας της χώρας. Ο αγώνας ξεκίνησε το 1810 και ολοκληρώθηκε το 1818. Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στην οικογένεια Μίτρε που είναι ελληνικής καταγωγής με ένα εκ των προγόνων της, τον Μπαρτολομέ Μίτρε να έχει διατελέσει πρόεδρος της χώρας τον 19ο αιώνα.

Η Ερμιόνη Πολυχρονοπούλου με καταγωγή απο την Χίο μίλησε για τις προσπάθειες που κάνουν να διατηρήσουν τις ελληνικές συνήθειες, φέροντας μέχρι και δένδρα απο την Ελλάδα για να τα φυτεύσουν εκεί.

σχετικα ondemand