Η Παγκόσμια Φωνή μας Πέτρος Δίπλας, Δημήτρης Κοντογιάννης
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Αντύπας: Η εκπληκτική ιστορία των Ελλήνων του Κονγκό απο τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα

Στην ιστορία των Ελλήνων του Κονγκό απο τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα αναφέρθηκε ο Γεώργιος Αντύπας, ένας ¨Ελληνας 3ης γενιάς στην αφρικανική χώρα, μιλώντας στην εκπομπή «Η Παγκόσμια Φωνή μας» στη Φωνή της Ελλάδος και στους Δημήτρη Κοντογιάννη και Πέτρο Δίπλα.

Ο κ. Αντύπας έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία των Ελλήνων του Κονγκό με αναφορές στα βιβλία που έχει γράψει, παραθέτοντας αφηγήσεις τους και πολλές φωτογραφίες απο διαφορετικές εποχές. Το πρώτο εικονογραφημένο βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία τους την εποχή του Βελγικού Κονγκό ενω το δεύτερο βιβλίο (δυο τόμοι) αναφέρεται στη περίοδο μετά την Ανεξαρτησία μέχρι τις μέρες μας. Το πρώτο βιβλίο έχει τίτλο “Οι ‘Ελληνες του Βελγικού Κονγκό” και το δεύτερο “Οι απόγονοι των Ελλήνων πρωτοπόρων του Κονγκό”.

Ευχή του είναι, όπως αναφέρει, μετά από 50 ή 60 χρόνια ένας απο τους αναγνώστες του “να έχει τον ίδιο “ιό” με αυτόν και να γράψει ένα βιβλίο σχετικά με τους ¨Ελληνες του Κονγκό, αν θα συνεχίσουν να είναι παρόντες στο ίδιο Κογκολέζικο έδαφος”.

σχετικα ondemand