Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

«Η φωνή που μας ενώνει» ταξίδεψε στη Ζανζιβάρη, στο σχολείο που ίδρυσε Έλληνας. Εκπομπή Πέμπτης 13/01/2022

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2021 και ώρα Ελλάδας 16:00-18:00, η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ, φιλοξένησε στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», τον  Ρένο Φουντουλάκη, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και δίνει μαθήματα ζωής με το σπουδαίο του  έργο στην Αφρική. Ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος CR HOPE Foundation με στόχο την παροχή δωρεάν παιδείας σε παιδιά 3-8 ετών. Ο Ρένος Φουντουλάκης με ευαισθησία και αυταπάρνηση, ίδρυσε το σχολείο το οποίο λειτουργεί από το 2020 σε χωριό της Ζανζιβάρης, στην Αφρική. Έχει ήδη αρχίσει το νέο του έργο στην Κένυα, το «United For Green», το οποίο δίνει εφόδια στις γυναίκες-μητέρες στο να παράγουν βιο-κάρβουνο (κάρβουνα φτιαγμένο από αγροτικά απόβλητα, αντί για ξύλο) και να το πουλάνε στα γύρω χωριά.

Ρένος Φουντουλάκης

Επίσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή η Ελένη Αμπατζή, στέλεχος της Διεθνούς Τράπεζας (World Bank) επί 27 χρόνια ως ειδικός εκπαίδευσης σε αναπτυσσόμενες χώρες, ομιλήτρια 19 γλωσσών, λέκτορας και ερευνήτρια στο University of Texas at Arlington στην εξελικτική ψυχολογία. Επί 25 χρόνια παρακολουθεί καθημερινά νέες έρευνες σε θέματα μνήμης, νευροψυχολογίας, και ψυχικής υγιεινής. Έχει γράψει πολλά άρθρα, και βιβλία, τα πιο πρόσφατα θέματα της αφορούν τις ανθρώπινες αντιδράσεις σε διαδικτυακά θέματα, όπως οι επιρροές του κορωνοϊού. Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο παρέχει οικονομική και τεχνική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ελένη Αμπατζή

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand