Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Φωνή που μας Ενώνει με τη Γιάννα Tριανταφύλλη | 19.01.23

Ο Γιώργος Ψαρομμάτης Πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Λουλουμπάσι στην εκπομπή “Η Φωνή που μας ενώνει”Η Γιάννα Τριανταφύλλη στις 19-01-23 Φιλοξένησε τον Γιώργο Ψαρομμάτη Πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Λουλουμπάσι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό.
Ο κύριος Ψαρομμάτης, με καταγωγή από την Κάλυμνο, είναι διακεκριμένος Έλληνας επιχειρηματίας του εξωτερικού και ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες της Διασποράς.

Αναφέρθηκε στην εκπομπή, για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής κοινότητας Λουλουμπάσι καθώς και για το Ελληνικό σχολείο αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για τη λειτουργία του.

Επίσης, ο κύριος Ψαρομμάτης εξέφρασε την αγωνία της Ελληνικής παροικίας για την έλλειψη προσωπικού της Ελληνικής πρεσβείας του Κογκό.

Μας μίλησε για τις καλές σχέσεις της Ελληνικής παροικίας με τους Κογκολέζους, αλλά και για την καθημερινότητα των Ελλήνων σε αυτή την χώρα που βρίσκεται στο κέντρο της Αφρικής.

σχετικα ondemand