Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Η Φωνή που ενώνει 10-02-2022

Την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-18:00, η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ, φιλοξενεί στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», τη Μαρία Σιεχατέ και τη Δήμητρα Κιζλάρη σε ένα αφιέρωμα στην Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία.

Η Μαρία Σιεχατέ εργάζεται ως Ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας CYENS και ως Λέκτορας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια σε ερευνητικά προγράμματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την Κύπρο σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής, διαχείρισης και πολιτιστικού τουρισμού. Το ακαδημαϊκό και ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται σε θέματα πολιτιστικής πολιτικής και διαχείρισης, διεθνών διαπραγματεύσεων, πολιτιστικής διπλωματίας και μουσειολογίας και έχει λάβει υποτροφίες από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Ελλάδας, το UCL Graduate School και το Ίδρυμα Λεβέντη.

Έχει επιμεληθεί, μαζί με την Δρ Δήμητρα Κιζλάρη, τον τόμο «Ελληνική Πολιτιστική Διπλωματία: Σύγχρονες Προσεγγίσεις – Μελλοντικές Προκλήσεις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο.

Η Δήμητρα Κιζλάρη εργάζεται στον βρετανικό οργανισμό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων στη μουσική (PRS for Music) ενώ ταυτόχρονα εργάζεται ως επισκέπτρια λέκτορας στο UCL School of Anthropology στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Public Diplomacy and Global Communications. Λειτουργεί ως εξωτερική αξιολογήτρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή βαθμολογώντας προτάσεις για έργα ευρωπαϊκής συνεργασίας που κατατίθενται στα πλαίσια του προγράμματος ‘Δημιουργική Ευρώπη’ (Creative Europe programme).

Τέλος, θα συνομιλήσουμε με τη Μαριάννα Λι, κινέζα δημοσιογράφο στο ελληνικό τμήμα της «China Media Group» η οποία μας ξεναγεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο. Η Μαριάννα Λι, έχει σπουδάσει στην Ελλάδα Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για ένα χρόνο, μέλημά της είναι η ένωση των πολιτισμών των δύο χωρών Κίνας και Ελλάδας.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand