Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Η Φωνή που ενώνει 03-02-2022

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-18:00, η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ, φιλοξενεί στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», την Πατρίσια Κορομβόκη, η οποία ζει και δραστηριοποιείται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Η Δρ Πατρίσια Κορομβόκη είναι Επικεφαλής του Προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie, στο Σίδνεϋ, Αυστραλίας.

Βραβεύτηκε με το Bραβείο Aκαδημαϊκής Aριστείας το 2017 για την καταχώρηση της διδακτορικής της διατριβής στο ανώτερο 4% παγκοσμίως. Διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Το ερευνητικό της πεδίο εστιάζεται στη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής ως Γ2/ΞΓ, την ελληνική διασπορική ταυτότητα και τη διδασκαλία και εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας για επαγγελματικούς σκοπούς. Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

Επίσης, θα φιλοξενηθεί στην εκπομπή ο συνθέτης και μουσικός Γιώργος Βαρσαμάκης με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου Life Diary, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τους καλλιτέχνες.

Ο Γιώργος Βαρσαμάκης έως σήμερα έχει κυκλοφορήσει έξι δισκογραφικές εκδόσεις με δικές του μουσικές συνθέσεις ορχηστρικής – κινηματογραφικής μουσικής. Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο, παιδικές θεατρικές παραστάσεις, για μικρού μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ. Έχει επίσης συνθέσει έργα για σόλο κιθάρα για κιθάρα και ορχήστρα εγχόρδων, για σόλο πιάνο για κουαρτέτο εγχόρδων αλλά και για άλλου τύπου μουσικά σύνολα. Είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες που υποστηρίζει με συνέπεια την ορχηστρική μουσική.

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand