Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Η Φωνή που ενώνει 18-11-2021

Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, η Γιάννα Τριανταφύλλη  στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει» φιλοξενεί στη «Φωνή της Ελλάδας», στο παγκόσμιο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ, την πρέσβη και γενική πρόξενο του Παναμά στην Ελλάδα, Julie Lymberopulos.

O Νοέμβριος για τον Παναμά χαρακτηρίζεται ως ο «μήνας της Πατρίδας» (Mes de la Patria). Στις 3 Νοεμβρίου ο Παναμάς γιορτάζει την απελευθέρωσή του από την Κολομβία που πραγματοποιήθηκε το 1903, ενώ στις 28 Νοεμβρίου γιορτάζεται η ανεξαρτησία του από την Ισπανία που έλαβε χώρα νωρίτερα, το 1821.

Το επετειακό έτος 2021 τόσο ο Παναμάς όσο και η Ελλάδα γιορτάζουν τα 200 χρόνια απελευθέρωσής τους από την Ισπανία και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αντίστοιχα. Πρόκειται για μια ευτυχή συγκυρία που ξεπερνά τα επίπεδα της απλής τύχης και δημιουργεί ουσιαστικούς δεσμούς ανάμεσα στα φίλα αυτά κράτη.

Η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα με πρωτοβουλία της πρέσβειρας και γενικής προξένου του Παναμά στην Ελλάδα, Julie Lymberopulos, ανέλαβε να οργανώσει εικαστική έκθεση τον Νοέμβριο του 2021, αφιερωμένη στα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του Παναμά, με έργα της Παναμέζας ζωγράφου Olga Sinclair, καθώς και 9 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών. Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά) Ηώ Αγγελή, Γιώργο Αυγέρο, Apostol, Χρύσα Βέργη, Άννα Γερολυμάτου, Ειρήνη Κανά, Χρήστο Κεχαγιόγλου, Βαγγέλη Ρήνα και Μανώλη Χάρο, οι οποίοι φιλοτέχνησαν έργα τους προς τιμήν του Παναμά μέσα από τη δική τους ματιά και σύλληψη.

Ακόμη, στην εκπομπή θα φιλοξενηθούν η Άννα Τσούτσια, που έχει κάνει την καλλιτεχνική επιμέλεια της φυσικής και ψηφιακής εικαστικής έκθεσης, καθώς και οι καλλιτέχνες Ηώ Αγγελή και Χρήστος Κεχαγιόγλου, οι οποίοι θα μιλήσουν για τα έργα που φιλοτέχνησαν για την έκθεση.

Επίσης, στην εκπομπή θα φιλοξενηθεί ο Έλληνας ομογενής νομικός Αναστάσιος Τριανταφύλλης, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Χιούστον του Τέξας.
Ο Τάσος Τριανταφύλλης θα περιγράψει τη ζωή του στο Τέξας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα της Ομογένειας, τις προοπτικές της για το μέλλον.

Η εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει» θα ταξιδέψει από τον Παναμά και την Κεντρική Αμερική στο Τέξας, τον Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στην πολιτεία που αποτελεί το όριο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Συντονιστείτε με τη «Φωνή της Ελλάδας».

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή.

σχετικα ondemand