Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Η Φωνή που ενώνει 11-11-2021

Η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, φιλοξενεί στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», με τη Γιάννα Τριανταφύλλη, τον Κύπριο ταλαντούχο ερμηνευτή και μουσικό Γιάννη Διονυσίου.

Ο Γιάννης Διονυσίου, ερμηνευτής της νέας γενιάς, με φωνή που συνδυάζει τη δωρικότητα, την τρυφερότητα και την άρτια τεχνική με το συναίσθημα, είναι ένας καλλιτέχνης, που με την παρουσία του στον χώρο της μουσικής, εμπνέεται από το χθες και έχει ήδη αποκτήσει τη δική του σφραγίδα στο σήμερα και στο αύριο της ελληνικής και κυπριακής μουσικής σκηνής.

Η φωνή του, ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, μας υπενθυμίζει ότι νέοι άνθρωποι του πολιτισμού αγαπούν, σέβονται και υποστηρίζουν με γνώση και ευαισθησία το καλό τραγούδι.  Σημείο αναφοράς της έκφρασης των Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών.

Επίσης, φιλοξενούμενη της εκπομπής είναι η Ελληνίδα ομογενής  νηπιαγωγός και ποιήτρια Μαριάνα Πλιάκου, η οποία ζει και εργάζεται στο νησί Guernsey της Μεγάλης Βρετανίας. Το νησί όπου ο Βίκτωρ Ουγκώ έγραψε την ποιητική συλλογή  «Ο θρύλος των αιώνων» και ολοκλήρωσε το αριστούργημά του «Οι Άθλιοι» το 1862.

Η Μαριάννα Πλάκου περιγράφει τη ζωή της στο νησί και πώς την ενέπνευσε να γράψει τις τρεις ποιητικές συλλογές της: «Σιωπή», «2017» και «Χ».

Επιμέλεια-Παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη. Στο στούντιο μαζί της η Ελένη Καραλή

σχετικα ondemand