Η Φωνή που μας Ενώνει Γιάννα Τριανταφύλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ακούστε την εκπομπή Η Φωνή που ενώνει 17-2-2022

Την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα Ελλάδας 16:00-18:00, η Φωνή της Ελλάδας, το παγκόσμιο  ραδιόφωνο της ΕΡΤ, φιλοξένησε στην εκπομπή «Η φωνή που μας ενώνει», τον καθηγητή Κωνσταντίνο ΓΕ Αθανασόπουλο, ο οποίος ζει και δραστηριοποιείται μεταξύ διαφόρων χωρών.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος ΓΕ Αθανασόπουλος έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, της Συγκλήτου, Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του «Πανεπιστημίου Νεάπολις» το οποίο εδρεύει στην Πάφο της Κύπρου, ενώ σήμερα είναι συνεργάτης του επί θεμάτων Διδακτορικών Διπλωμάτων του. Είναι εν ενεργεία καθηγητής στο ΕΚΠΑ.

Έχει σπουδάσει με πολλές υποτροφίες. Είναι πρώην ερευνητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, πρώην εισηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης Παρισίων. Ήταν συντονιστής προγράμματος Ανάπτυξης Αφρικανικής χώρας και δικηγόρος σε Διεθνή Δικαστήρια. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS, και έχει εργαστεί ερευνητικά σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες. Ήταν υπεύθυνος εκπόνησης αναπτυξιακών μελετών που του ανατέθηκαν από την Ακαδημία Αθηνών και από διάφορα Υπουργεία.

Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται σε θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Δημόσιας Διοίκησης, Ανάπτυξης, Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι κάτοχος διαφόρων τιμητικών διακρίσεων, μεταξύ των οποίων εκείνες του Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Βρυξέλλες, του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, της Ένωσης παλαιών Γάλλων Πολιτικών –Παρίσι, Διάκριση Προσωπικοτήτων Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχει εκφωνήσει κατ’ επανάληψη πανηγυρικούς λόγους επί Εθνικών και Ευρωπαϊκών θεμάτων, ενώπιον Προέδρων Δημοκρατίας, Προέδρων Βουλής και Πρωθυπουργών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Επίσης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή ο στιχουργός-συγγραφέας Αλέξανδρος Στεφόπουλος και ο τραγουδοποιός Κωνσταντίνος Τσελάς με αφορμή την κυκλοφορία του νέου δίσκου «Κρυφό Παράθυρο», σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για τους καλλιτέχνες. Το “Κρυφό Παράθυρο” είναι ένας κύκλος τραγουδιών, που προσπαθεί να κοιτάξει από άλλο σημείο την σημερινή πραγματικότητα και λίγο βαθύτερα απ’ την επιφάνεια και το προφανές. Ο Κωνσταντίνος Τσελάς που επιμελήθηκε τη μουσική του δίσκου, και ο Αλέξανδρος Στεφόπουλος, που έγραψε τους στίχους, ένωσαν τις δημιουργικές τους αγωνίες, συνομίλησαν και συμπορεύθηκαν, έτσι που η δημιουργία αυτού του κύκλου τραγουδιών έμοιαζε αναπόφευκτη. Ο Κωνσταντίνος Τσελάς ερμηνεύει επτά τραγούδια, ενώ συμμετέχουν με εξαιρετικές ερμηνείες ο Κώστας Παρίσσης και ο Θοδωρής Κοτονιάς.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Γιάννα Τριανταφύλλη – Ελένη Καραλή.

Ακούστε το ηχητικό της ανάρτησης

σχετικα ondemand