Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον Κόσμο”| 30.04.2024

Με αφορμή την Εβδομάδα Αφιερωματικών Εκδηλώσεων για την Ολυμπιακή Παιδεία που διοργανώνει, με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Παρίσι, η Ελληνορθόδοξη Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Λουσάκα και την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Ζάμπιας, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά σήμερα, Μ.Τρίτη, 30 Απριλίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον Κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο, ο Μητροπολίτης Ζάμπιας και Μοζαμβίκης κ. Ιωάννης.

Η διοργάνωση, θα λάβει χώρα από τις 6 έως τις 12 Μαΐου, στη Λουσάκα, την πρωτεύουσα της Ζάμπιας και θα περιλαμβάνει πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών/αθλητικών δραστηριοτήτων για τη νεολαία στην Ζάμπια, όπως αθλητικά εργαστήρια, ημερίδες, αθλητικά δρώμενα, ομιλίες από Ολυμπιονίκες και παράγοντες του αθλητισμού, εκδηλώσεις μουσικών συνθέσεων συνδεδεμένων με τους Ολυμπιακούς Αγώνες κ.ά.

Αθλητισμός κι εκκλησία είναι ένα, γιατί εκκλησία είναι οι άνθρωποι κι αν δεν είμαστε δυνατοί και ρωμαλέοι, ψυχικά, πνευματικά και σωματικά δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας“, δήλωσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, τονίζοντας πως η νεολαία της Ζάμπιας και η τοπική κοινωνία, αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία. Παράλληλα, ο κ. Ιωάννης ανέφερε, πως η Ελλάδα στέλνει δύο Ολυμπιονίκες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σήμερα, “για να μεταλαμπαδεύσουν στα Πανεπιστήμια, στα σχολεία και σε διάφορους άλλους Οργανισμούς της Ζάμπιας, το Ολυμπιακό πνεύμα“.

Στην εκπομπή μίλησε και η υπεύθυνη του χορευτικού τμήματος, κ. Αννέτα Μουκούκα, η οποία ανέφερε πως αυτή τη στιγμή στο τμήμα συμμετέχουν 12 παιδιά, “Αγαπάμε τους παραδοσιακούς χορούς, τα τραγούδια, τη μουσική, τις παραδοσιακές φορεσιές και νοιώθουμε πιο Έλληνες όταν χορεύουμε γιατί αγαπάμε την κουλτούρα μας και νοιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

σχετικα ondemand