Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Ανδρέας Βαφειάδης στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο”| 29.04.2024

Στην αναγκαιότητα εξεύρεσης πόρων για τη συντήρηση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο οποίος έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές από το πέρασμα των χρόνων με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να σφραγιστεί, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, μιλώντας σήμερα Δευτέρα, 29 Απριλίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.              

Όπως είπε ο κ. Βαφειάδης, πρόκειται για τον μεγαλύτερο Ελληνορθόδοξο ναό στην Αφρική, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 1847, ενώ 19 χρόνια αργότερα έγιναν τα θυρανοίξια. Χαρακτηριστικό είναι, ότι στο πίσω μέρος του ναού βρίσκεται η έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθιστώντας τον ένα έμβλημα της Ορθοδοξίας στο κέντρο της πόλεως της Αλεξάνδρειας

Εκεί τελούνται όλες οι εθνικές εορτές και η ενθρόνιση του Πατριάρχη. Είναι ένα σύμβολο της Ορθοδοξίας για όλη την Αφρική“, σημείωσε ο κ. Βαφειάδης, ενώ απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνική ομογένεια και τους φορείς, ο κ. Βαφειάδης ζητά την υποστήριξή τους για την σωτηρία του ναού.

Η ελληνική κοινότητα έχει συρρικνωθεί, δεν υπάρχουν οι πόροι κι αυτό που θέλουμε, είναι να μάθει ο κόσμος ότι υπάρχει αυτός ο ναός και να ευαισθητοποιηθεί. Θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί και να είναι το καμάρι της Ορθοδοξίας μας“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα αυτό θα ενημερωθεί και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία θα βρεθεί στις 10 Μαϊου στην πόλη της Αλεξάνδρειας και στα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας, στο πλαίσιο των εγκαινίων που θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Καβάφη.

σχετικα ondemand