Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Τάσος Τσιάμης από το Κίεβο στη Φωνή της Ελλάδας

Την κατάσταση που επικρατεί στο Κίεβο, το οποίο είναι περικυκλωμένο από τις ρωσικές δυνάμεις, περιέγραψε ο Έλληνας, Τάσος Τσιάμης, κάτοικος της ουκρανικής πρωτεύουσας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο.

«Είμαστε τώρα στην περιοχή Ομπολόν, προάστιo του Κιέβου, εδώ που το πρωί έγινε επίθεση σε μια εννιαόροφη πολυκατοικία. Υπάρχουν 2 νεκροί και 9 τραυματίες. Αυτή η πολυκατοικία βρίσκεται 100 μέτρα από το σπίτι μου», ανέφερε ο κ. Τσιάμης.

Στο κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με τον κ. Τσιάμη, η κατάσταση είναι κάπως καλή. “Υπάρχει νερό, ίντερνετ, ρεύμα, θέρμανση. Τρόφιμα υπάρχουν ακόμη στα σούπερ μάρκετ, βενζίνη δυσκολευόμαστε λίγο, αλλά βρίσκουμε. Το θέμα είναι μέχρι πότε θα τα έχουμε όλα αυτά”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με διόδους εισόδου ή εξόδου από την πόλη, ο κ. Τσιάμης είπε πως αυτή τη στιγμή, απ΄ όσο γνωρίζει, ο νότιος διάδρομος είναι ακόμη ανοιχτός, ενώ και προς τα δυτικά μπορεί να φύγει όποιος θελήσει, δεν απαγορεύεται, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Επίσης, όπως είπε, κάθε μέρα πραγματοποιούνται γύρω στα 8 με 10 δρομολόγια τρένων.

Ο κ. Τσιάμης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας. “Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στη Μαριούπολη, όπου εδώ και μια εβδομάδα περίπου,  έχουμε χάσει κάθε επαφή με γνωστούς και φίλους. Τα κινητά είναι κλειστά, δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν, δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία”.

“Η Χερσώνα, με την οποία έχω επικοινωνία επειδή είναι η γυναίκα μου από ΄κει, είναι ουσιαστικά υπό ρωσική κατοχή. Έχουν πάρει την πόλη, απλά όχι επίσημα”, σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στο φρόνημα του ουκρανικού λαού, το οποίο όπως είπε, παραμένει ακόμα υψηλό. “Το παλεύουν όσο μπορούν. Δεν θέλουν ν΄ αφήσουν τη χώρα τους να πέσει στα ρωσικά χέρια”, κατέληξε ο κ. Τσιάμης.

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand