Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκης στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο”| 28.11.23

Στη συμμετοχή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών στο τριήμερο 12ο Διεθνές Ελληνικό Συνέδριο, που διεξάγεται στις 27, 28 και 29 Νοεμβρίου 2023, στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες από την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος, αναφέρθηκε μιλώντας σήμερα, Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στη «Φωνή της Ελλάδας», ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Κατά την παρέμβαση του στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον Κόσμο» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, ο κ. Χρυσουλάκης αφού σημείωσε πως το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ, τόνισε, πως η διεξαγωγή του σε μία μακρινή χώρα όπως είναι η Αργεντινή, επιβεβαιώνει την οικουμενικότητα του Ελληνισμού αλλά και του ελληνικού αξιακού συστήματος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως ανεκτίμητη την προσφορά του Πολιτισμού μας στην Ανθρωπότητα.

Παράλληλα, ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας του ΥΠΕΞ, αναφορικά με τη στήριξη των απανταχού ανά τον κόσμο ελληνικών κοινοτήτων, αλλά και στις δράσεις που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να αναληφθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, για την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την ελληνική γλώσσα, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό αλλά και την ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στους απόδημους Έλληνες και τη «μητέρα πατρίδα».

σχετικα ondemand