Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ, Αναστάσιος Δαμιανός στη “Φωνή της Ελλάδας” | 13.10.2023

Στην κατάσταση των Ελλήνων που ζουν στο Ισραήλ και ειδικότερα στην Ιερουσαλήμ, έπειτα από την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς το περασμένο Σάββατο, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Ισραήλ, Αναστάσιος Δαμιανός, ο οποίος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά σήμερα, Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” με τον Γιώργο Διονυσόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Δαμιανός, περίπου το 95% των Ελλήνων του Ισραήλ, βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ η οποία όπως σημείωσε είναι το πιο ασφαλές μέρος στο Ισραήλ, αφού για χρόνια, όλες οι εθνικότητες συμβιώνουν αρμονικά στην πόλη.

“Τα πράγματα εδώ μέχρι στιγμής είναι ήρεμα. Είναι σαν μια καθημερινή μέρα με την μόνη διαφορά ότι κυκλοφορεί πιο λίγος κόσμος στο δρόμο. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, τα λεωφορεία και τα ταξί κυκλοφορούν κανονικά, μόνο τα σχολεία είναι κλειστά”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας για τα αεροπλάνα που βάζει προκειμένου να φύγει όποιος το επιθυμεί.

σχετικα ondemand