Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Γιάννης Χρυσουλάκης Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού : «Όλα έτοιμα για το άνοιγμα της κάλπης στην ομογένεια»

Οργανωτικά έτοιμο είναι το υπουργείο Εξωτερικών για την υποστήριξη της συμμετοχής της ελληνικής ομογένειας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, με τις ελληνικές διπλωματικές αρχές του Εξωτερικού να έχουν ήδη λάβει σχετικές οδηγίες. Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας σήμερα στην εκπομπή ¨Η Ελλάδα στον κόσμο” και τον δημοσιογράφο Γιώργο Διονυσόπουλο, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, στη διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας συμμετέχουν περίπου 900 άτομα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και περίπου 300 στελέχη του κρατικού μηχανισμού που θα φύγουν από την Ελλάδα προκειμένου να καλύψουν θέσεις εκλογικών αντιπροσώπων στις 35 χώρες που θα στηθούν εκλογικά κέντρα.

Παράλληλα, ο Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρθηκε αναλυτικά και με λεπτομέρειες στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ψηφοφορία των εκλογέων του εξωτερικού αλλά και στη διαδικασία μεταφοράς των σάκων με τα ψηφοδέλτια από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού στην Ελλάδα. “Η εκλογική διαδικασία για τους Έλληνες ομογενείς που έχουν δικαίωμα ψήφου, ο αριθμός των οποίων θα είναι λίγο πιο αυξημένος σε σχέση με αυτούς που είχαν εκλογικό δικαίωμα στις εκλογές του Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή τα μεσάνυχτα και να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Κυριακής στις 05.00 το πρωί ώρα Ελλάδος, αφού, λόγω της διαφοράς ώρας που υπάρχει, το άνοιγμα της κάλπης από περιοχή σε περιοχή δε θα γίνει ταυτόχρονα,” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσουλάκης.

σχετικα ondemand