Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Μενέλαος Γεωργίου και ο Νίκος Τραϊκόπουλος από την Ελληνική Κοινότητα Λεβερκούζεν στη “Φωνή της Ελλάδας”

Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Κοινότητα Λεβερκούζεν, φιλοξενήθηκαν στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή «Η Ελλάδα στον κόσμο» με τον Γιώργο Διονυσόπουλο και τον Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κοινότητας, Μενέλαος Γεωργίου, καθώς και ο νέος πρόεδρος, Νίκος Τραϊκόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Κοινότητας Λεβερκούζεν.

Όπως ανέφεραν, η Κοινότητα ιδρύθηκε το 1964 και είναι η πρώτη κοινότητα ξένων μεταναστών που ιδρύθηκε στην πόλη. Στους κόλπους της παραδίδονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε παιδιά πρώτης έως έκτης δημοτικού, ενώ λειτουργεί και χορευτικό συγκρότημα το οποίο διδάσκει παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. “Προσπαθούμε όσο μπορούμε να κρατάμε τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την θρησκεία μας”, δήλωσε ο κ. Γεωργίου.

Σημαντικές είναι, επίσης, και οι φιλανθρωπικές δράσεις της Κοινότητας η οποία συνεισφέρει με διάφορους τρόπους στην πατρίδα, όποτε αυτή το χρειάζεται.

Οι κ. Γεωργίου και Τραϊκόπουλος αναφέρθηκαν και στην αδελφοποίηση του Λεβερκούζεν με την πόλη της Άμφισσας, η οποία θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 1-3 Ιουλίου, με 25 καλεσμένους από τον δήμο Δελφών. Όπως είπαν, η Ελληνική Κοινότητα πρόκειται να διοργανώσει μια εορταστική εκδήλωση για τον σκοπό αυτό, καθώς κι έναν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των παλαίμαχων του “Φωκικού”, οι οποίοι θα φτάσουν μαζί με  την αποστολή του δήμου Δελφών, και μιας ομάδας παλαίμαχων Ελλήνων που ζουν στην περιοχή του Λεβερκούζεν.

“Η Κοινότητά μας συμβάλλει ενεργά σε ένα όνειρο που είχαμε εδώ και χρόνια, το οποίο δεν ήταν άλλο από την αδελφοποίηση δύο πόλεων, του Λεβερκούζεν και μιας πόλης από την πατρίδα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τραϊκόπουλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand