Η Ελλάδα στον Κόσμο Γιώργος Διονυσόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

«Μουσείο Μετανάστευσης Κυθήρων» – Ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, στη “Φωνή της Ελλάδας”

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στα Κύθηρα, η επίσημη παρουσίαση των μελετών του «Μουσείου Μετανάστευσης Κυθήρων», παρουσία και του Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Αθανάσιου Σπύρου ο οποίος το έχει θέσει υπό την αιγίδα του. Μιλώντας στην εκπομπή “Η Ελλάδα στον κόσμο” και τους δημοσιογράφους Γιώργο Διονυσόπουλο και Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, έκανε λόγο για ένα οραματικό έργο, που θα δημιουργηθεί στον οικισμό της  Αγίας Πελαγίας, λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι από το οποίο στις δεκαετίες του ’40 και του ’50 αναχώρησαν για την ξενιτιά δεκάδες χιλιάδες Κυθήριοι, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

“Το Μουσείο θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τον οικισμό της Αγίας Πελαγίας, αλλά για όλα τα Κύθηρα και για όλη την Ελλάδα γιατί κάτι αντίστοιχο δεν υπάρχει αλλού”, τόνισε ο κ. Χαρχαλάκης, σημειώνοντας πως θα είναι ένα θεματικό μουσείο το οποίο θα έχει πολύ εποπτικό υλικό με σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα, θα έχει επίσης ανοιχτό θέατρο, χώρο εκδηλώσεων, συνεδριακό κέντρο και θα αποτελέσει μια πολύ σοβαρή υποδομή για το νησί.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό της ανάρτησης.

σχετικα ondemand